Loonadministratie voor MKB

Uw boekhouder is geen salarisadministrateur en de kosten van een eigen HRM-afdeling zijn hoog. Echter wilt u ook geen onverwachte risico's lopen met betrekking tot uw personeelskosten. Het uitbesteden van (een gedeelte van) uw loonadministratie kan dan een goede oplossing zijn.

Als ondernemer wilt u bezig zijn met dat wat u leuk vindt en waar u goed in bent: uw core business. U wilt zich kunnen focussen op de juiste zaken en niet afgeleid zijn door risico's en onzekerheden met betrekking tot uw loonadministratie.

Er komt echter nogal wat kijken bij een goede loonadministratie, zoals het opstellen van contracten, cao(-wijzigingen), verzuimregels en wet- en regelgeving om een aantal belangrijke voorbeelden te noemen. Het Loongebouw kan u hierbij helpen, geheel of gedeeltelijk, en in ieder geval als een solide partner.

Kennis maken? Onze werkwijze

Financiële en administratieve verplichtingen

As ondernemer krijgt u te maken met allerlei financiële en administratieve verplichtingen wanneer u personeel in dienst neemt. Veel van deze verplichtingen dienen conform wet- en regelgeving uitgevoerd te worden. Het Loongebouw kent de cao-regels om een kwalitatieve loonadministratie op te zetten en te onderhouden. In overleg kan besproken worden of dit deels of volledig wordt uitgevoerd. Het overnemen van een bestaande salarisadministratie is natuurlijk geen probleem.

  • Opstellen arbeidscontracten.
  • Periodieke loonverwerking.
  • Aangiftes loonheffing.
  • Verwerking vakantiegeld en eindejaarsuitkeringen.
  • Jaaropgave per werknemer.
  • Uitwisseling van gegevens met uitvoeringsinstellingen, zoals UWV en Belastingdienst (L01).
  • Verplichtingen bij ziekteverzuim richting UWV, verzekering en arbodienst.
  • Verwerking van cao-wijzigingen.

voorkom klachten: loon moet kloppen

Als er iéts moet kloppen binnen een organisatie dan is het wel de verloning. Discussies omdat regels niet goed zijn toegepast, vakantiegeld te weinig is, of berekeningen niet kloppen, veroorzaken klachten van medewerkers. Uiteindelijk kan dit tot ontevredenheid leiden, maar ook veel extra werk met zich meebrengen om de fouten te herstellen. Dat is zonde, want een goede loonadministratie kan dit voorkomen en zelfs juist tevredenheid creëren door proactief te kunnen informeren over aanpassingen en veranderingen.

Tijdsbesparing

Tijdsbesparing wordt niet alleen behaald door het uitbesteden van de loonadministratie, maar ook door het bijhouden van kennis en wijzigingen in arbeidsrecht en cao's. Het is een hele geruststelling als de specialisten van Het Loongebouw uw loonadministratie overnemen en zorgen voor een correcte en vlotte afhandeling. De bespaarde tijd zal zeker ten goede komen aan de eigen bedrijfsvoering.

Persoonlijke benadering met als doel ontzorgen

Het team van Het Loongebouw vindt een persoonlijke benadering en persoonlijk contact ontzettend belangrijk. In de kennismakingsfase worden uw ondernemersactiviteiten uitvoerig besproken om uw bedrijf goed te leren kennen. Hierdoor kunnen we snel en proactief handelen bij mutaties op allerlei gebieden. Bellen kan altijd en we staan u direct te woord en lossen eventuele problemen meteen en adequaat op.

Kennis maken? Onze werkwijze

Hoe zijn we te vinden

De Noord 1
6001 DA Weert
T. 0495 -729251

Kantooruren

Maandag tot en met vrijdag
van 8.30 - 17.00 uur

© Copyright 2018 Het Loongebouw
Alle rechten voorbehouden